Sorbact®-edut

Tehokas haavan paraneminen

Bakteerien turvallinen ja tehokas poistaminen vähentää haavojen mikrobikuormitusta, mikä edistää haavan paranemista. On myös osoitettu, että Sorbact®-sidosten soluyhteensopivuus on hyvä ja että solun vitaliteetti ei vähene keratinosyyteissä ja fibroblasteissa. Lisäksi solujen tarttuvuus sidospintaan on alhainen, mikä lisää kudosturvallisuutta.

Ei vasta-aiheita ja pieni allergioiden riski

Vähentää haavan mikrobikuormitusta1, 2

Välitön vaikutus3

Ei odotettavissa bakteeri- ja sieniresistenssin kehittymistä

Ei vapauta vaikuttavia aineita haavaan4

Sopii pitkäaikaiseen hoitoon

Ei edistä endotoksiinien vapautumista bakteereista5

Sitoo haavassa esiintyviä yleisiä sekä moniresistenttejä bakteereja

Yleiset haavapatogeenit, kuten Staphylococcus aureus, Streptococcus-lajit, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa ja Candida albicans, sitoutuvat Sorbact®-sidoksen ainutlaatuiseen pintaan.* Sorbact® sitoo myös resistenttejä bakteereja, kuten MRSA (metisilliinille resistentti Staphylococcus aureus) 6-, VRE-bakteereja ja sieniä.

*In vitro -tiedot

Ei tunnettua mikrobilääkeresistenssiä

Sorbact®-vaikutusmekanismille ei ole odotettavissa bakteeri-, tai sieniresistenssin kehittymistä, toisin kuin joillekin mikrobeja tappavista antimikrobisista valmisteista. Sorbact® soveltuu pitkäaikaiseen käyttöön.

Edistää haavan paranemista

Kohonnut mikrobitaso lisää infektioriskiä ja hidastaa haavan paranemista. Sorbact® vähentää mikrobitasoa turvallisesti ja luo optimaaliset haavan paranemisolosuhteet.

Sorbact®-sidoksia voidaan käyttää haavainfektioiden ehkäisyyn ja hoitoon – tarvittaessa yhdessä systeemisen antibioottihoidon kanssa.

Referenssit

1.Gentili V, Gianesini S, et al. 2012. Panbacterial real-time PCR to evaluate bacterial burden in chronic wounds treated with Cutimed Sorbact. Eur J Clin Microbiol Infect Dis. 31(7):1523-1529link
2.Mosti G, Magliaro A, et al. 2015. Comparative study of two antimicrobial dressings in infected leg ulcers: a pilot study. J Wound Care. 24(3):121-122, 124-127.link
3.Data on file, a. ABIGO Medical
4.Data on file, b. ABIGO Medical
5.Budi Susilo Y and Husmark J. DACC coated wound dressing and endotoxin: Investigation on binding ability and effect on endotoxin release from gram-negative bacteria. EWMA 2019. 2019;EP167.
6.Ronner AC, Curtin J, et al. 2014. Adhesion of meticillin-resistant Staphylococcus aureus to DACC-coated dressings. J Wound Care. 23(10):484, 486-488. link

Unsupported browser

This site probably won't work great in Internet Explorer. We generally only support the recent versions of major browsers like Chrome, Firefox, Safari and Edge.