Haaste

Haaste

Eri syistä johtuvat haavat ovat haaste potilaalle, hoitohenkilökunnalle ja terveydenhuoltojärjestelmälle. Asianmukainen hoito alusta alkaen voi olla ratkaisevan tärkeää lopputuloksen kannalta. Uudet tutkimusnäytöt ovat merkityksellisiä kehitettäessä haavan paikallishoitoa sekä yleisiä haavanhoitostrategioita.

A nurse cleaning an infected wound on a leg
Haavan mikrobikuormitus

Hallitse mikrobitasoa

Haavan paraneminen on eri vaiheista koostuva biologinen prosessi. Kohonneet mikrobitasot heikentävät prosessia ja aiheuttavat lisääntyneen haavainfektioiden riskin ja viivästyttävät haavan paranemista.

Lue lisää
A woman sitting on a bed with one leg as a faded illustrated silhouette
Kustannukset

Haavan ollessa infektoitunut on ennaltaehkäisy myöhäistä

Kroonisten ja akuuttien haavojen komplikaatiot vaikuttavat ihmisiin eri tavoin. Sidosvaihdon on raportoitu aiheuttavan kipua, ahdistusta, masennusta ja elämänlaadun heikkenemistä. Ikävät oireet, kuten haavan eritteet ja haju, voivat johtaa potilaan sosiaaliseen eristäytymiseen. Sairauslomat, matkakulut ja sidoksiin liittyvät lisäkustannukset rasittavat taloutta.

Lue lisää
Mikrobilääkeresistenssi

Rehellisesti sanottuna olemme liian riippuvaisia antibiooteista

Antibiootit ovat muuttaneet terveydenhuollon työtä ja pelastaneet miljoonia ihmishenkiä. Olemme nyt nopeasti siirtymässä kohti antibioottien jälkeistä aikaa, jossa yleiset infektiot ja pienet vammat voivat taas johtaa kuolemaan. Mikrobilääkeresistenttien bakteerien leviämisen estäminen edellyttää antibioottien käytön merkittävää vähentämistä haavanhoidossa.1

Lue lisää

Referenssit

1.Lipsky BA, Dryden M, et al. 2016. Antimicrobial stewardship in wound care: a Position Paper from the British Society for Antimicrobial Chemotherapy and European Wound Management Association. J Antimicrob Chemother. 71(11):3026-3035.link

Unsupported browser

This site probably won't work great in Internet Explorer. We generally only support the recent versions of major browsers like Chrome, Firefox, Safari and Edge.