Käyttöopastus

Sidoksen valinta

Valitse fistelimäisen haavan paikallishoitotuotteeksi Sorbact® nauha ja syvän, onkalomaisen haavan sidokseksi taitos tai sykerö. Nauhaa ja taitosta voi leikata mutta nauhan leikattu pää tulee aina jättää haavan ulkopuolelle. Toisena sidoksena haavaerityksen mukaan esim. Sorbact® haavatyyny, Sorbact® foam tai kirurginen sidos.

Valitse Sorbact® gel –sidos silloin kun haava tarvitsee ylimääräistä kosteutta (kuiva haava, höttöinen haava) puhdistusta (katepintaiset haavat) tai paranemisprosessin uudelleen aktivointia. Sidos on erinomainen valinta myös silloin kun haavalla on näkyvissä jänne, luu tai nivel sillä sidos ehkäisee infektiota ja antaa runsaasti kosteutta. Aseta gel- sidos haavalle aina sykerömäisesti kerroksittain. Suojaa ympäröivä iho perusvoiteella tai sinkkivoiteella. Sidosta voi leikata. Valitse peittosidokseksi joko polyuretaanikalvo tai vähän imevä sidos.

Kiinnitys

Kiinnitä sidos teipillä, harsositeellä, putkiverkolla, polyuretaanikalvolla tai muulla sopivalla sidoksella. Kuivien ja vain vähän erittävien haavojen sidokset kiinnitetään aina mielellään polyuretaanikalvolla haavapinnan kuivumisen estämiseksi.

Vaihtoväli

Sidoksen vaihtoväliin vaikuttaa haavan tila, erityksen määrä ja haavan puhtausaste. Keskimääräinen sidoksen vaihtoväli on 2-3 päivää hyvin paranevassa ja vähän tai kohtalaisesti erittävässä haavassa. Kliinisesti infektoituneessa haavassa hoitoväli on päivittäin. Arvioi aina jokaisella hoitokerralla haavan tila, väri, erityksen määrä, erityksen haju ja haavan koko.

Sorbact tuoteperhe