Hiivasieni-infektio

Soveltuvat tuotteet
Sorbact® Nauha

Ihotaipeissa ja -poimuissa esiintyvien hiivasieni-infektioiden aiheuttaja on useinmiten Candida albicans. Oireina ovat yleensä voimakas punotus, ihon rikkoutumisesta johtuva tihkuvuoto, hilseily, kutina ja mahdollisesti jopa rakkoja.

Paikalliset hiivainfektiot on perinteisesti hoidettu erilaisin antimykoottisin lääkeainein, kuten puutereilla, voiteilla ja rasvoilla. Niiden käytössä saattaa olla joskus ongelmia; ne tahraavat ja niiden pois peseminen ärsyttää ja rasittaa ihoa usein vielä lisää.

Nyt ihon hiivainfektiot voidaan hoitaa helposti Sorbact® -menetelmällä. Sorbact® sitoo ja eliminoi hiivasienen luonnonmukaisesti1. Päivittäisellä sidevaihdolla iho puhdistetaan hiivasienestä, infektio rauhoittuu ja iho paranee.

Sorbact® on tehokas ja turvallinen

Haavainfektion hoito Sorbact® -menetelmällä on potilaalle täysin turvallinen, helppo, tehokas ja tahraamaton. Myöskään resistenssin riskiä ei ole, koska Sorbact® ei sisällä lääkeaineita, sillä ei ole lääkeaineyhteisvaikutuksia esim. Marevan -hoidon kanssa.

Tapausselostuksiin perustuva tutkimus3 osoittaa, että yli 85 % Sorbactilla hoidetuista hiivainfektioista parani täysin tai osittain. Täydellinen paraneminen saavutettiin keskimäärin 8 vuorokauden kuluessa. Yhteenvetona todettiin Sorbactin olevan tehokas menetelmä hiivainfek­tioiden hoidossa.

Käytännön ohjeita

  • Valitse sopiva Sorbact® -sidos ja aseta se tiiviisti hoidettavalle ihoalueelle.
  • Sidos voidaan pitää paikoillaan esim. rintasidosten, rintaliivien, verkkohousujen tai alus­housujen avulla. Lisäkiinnitystä tarvittaessa sidos voidaan kiinnittää ihoystävällisellä teipillä terveelle iholle.
  • Vaihda sidos päivittäin kunnes hoidettava alue on parantunut. Aseta vielä yksi sidos ja anna sen olla paikoillaan muutaman päivän, jotta infektio ei uusiutuisi nopeasti.
  • Suositeltavat nauhakoot 5 cm x 200 cm sekä 10 cm x 200cm nauhat

Huomioitavaa

Samanaikaisesti Sorbact® -hoidon kanssa ei tule käyttää paikallisesti vaikuttavia hiiva­lääkkeitä, kuten puutereita, voiteita, rasvoja tai talkkeja, sillä ne toimivat eristeenä ja heikentävät Sorbactin tehoa.

On tärkeää, että Sorbact® -nauha on tiiviissä kontaktissa hoidettavaan ihoalueeseen, jotta hiivasieni voi tarttua Sorbact® -pintaan.

 

References: 1. Ljungh Å et al. Journal of Wound Care 2006; 15 (4): 175–180. 2. Martinez-Rossi N. M, et al. Mycopathologia 2008; 166 (5-6): 369-383. 3. Johansson A et al. J Wound Care 2009; 18 (11): 470- 473. 4.Data on file, ABIGO Medical AB

Hiivasieni-infektio
Hiivasieni-infektio

 

Hiivasieni-infektio