Haavanhoidossa kasvava ongelma on antibioottiresitenttien ja resistenttien mikrobikantojen kasvu

4.12.2014

Haavanhoidossa kasvava ongelma on antibioottiresitenttien ja resistenttien mikrobikantojen kasvu. Maailman Terveysjärjestö ja muut alan kansainväliset asiantuntiijat ovat yhtä mieltä siitä, että kiirellisiin toimiin resistenttien kantojen lisääntymistä vastaan on ryhdyttävä välittömästi.

Sahlgrenskan Yliopistollisessa sairaalasssa ja Göteborgin Yliopiston Kliinisen Bakteriologian osaston suorittama tutkimus osoittaa, että metisilliiniresistentti MRSA bakteeri sitoutuu Sorbact® sidokseen tehokkaasti ja turvallisesti.

Tutkimus on erittäin tärkeä, sillä se osoittaa, että yksinkertaisella Sorbact® haavanhoitomenetelmällä voidaan estää MRSA infektion muodostuminen haavalle ja näin osaltaan vähentää antibioottihoitojen tarvetta.

Aikana, jolloin vastustuskykyisten bakteerien torjuminen on tullut yhä merkittävämmäksi, on tärkeää että on haavanhoitomenetelmiä kuten Sorbact® joilla voidaan vähentää antibioottihoidon tarvetta paikallisen haavainfektion ehkäisyssä tai hoidossa ja näin auttaa torjumaan antibioottiresistenssien kantojen muodostumista.
– Justin Curtin, MD ja Kliininen neuvonantaja ABIGO Medical AB

Ref: A.C. Ronner, J.P. Curtin, N. Karami, and U. Ronner. Adhesion of Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus (MRSA) to a dialkyl carbamoyl chloride (DACC) coated dressing – an in vitro study.
J Wound Care. 2014 Oct;23(10)

sairaanhoitaja-400px